Bebeklerin Yüzünde Sivilce  Neden Olur Nasıl Geçer?

Bebeklerin Yüzünde Sivilce Neden Olur Nasıl Geçer?

Bebeklerin Yüzünde Sivilce  Neden Olur Nasıl Geçer?

Bebeklerin dünyaya alışması bir süreçten ibarettir. Bu süreç içerisinde de pek çok duruma maruz kalabilirler. Sivilce çıkması da maruz kalabilecekleri durumlar arasında yer alır. Doğumun yakınlaştığı günlerde bebeklerin cildi daha hassas durumdadır. Bu günlerde de anne üzerinden salgılanan tüm hormonlar, bebeklere geçmeye hazır durumdadır.

Hormonların bebeğe geçmesiyle birlikte de bebeklerin yüzlerinde sivilceler çıkar. Aynı zamanda bu sivilceler, bebek cildinin gözeneklerinin tıkanmasına da sebep olur. Yanlış bakım ürünlerinin tercih edilmesi, bebeklerin cildinde sivilce çıkmasının en önemli nedenleri arasında yer alır.

Bebeklerin Yüzündeki Sivilceleri Geçirmek İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Bebeklerinizin cildindeki sivilceleri geçirebilmek için, doğal yönetmelerden yardım alabilirsiniz. Daha narin ve hassas olan ciltlere doğal yöntemlere başvurarak sivilcelerin geçmesini sağlayabilirsiniz. Ciltteki sivilceleri geçirmek için kullanılabilecek doğal yöntemler şu şekilde sıralanabilir. 

·         Kullanılan sabunların sert olması, cilde zarar vererek sivilce oluşmasına zemin hazırlayabilir. 

·         Bebeğin yüzünü ıslak bırakmamak son derece önemlidir. Kuru tutarak sivilce oluşumunun önüne geçilebilir. 

·         Süt sabunları gibi ürünlerden destek alarak da sivilce çıkmasının önüne geçilebilir 

·         Bebeğin yüzüyle oynaması sivilcelerinin artmasına neden olabilir.

Bunu engelleyebilmek için, ellerine eldiven takabilirsiniz. Böylelikle bebeğinizi sivilcelerine dokunmasını engelleyebilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizi cildindeki sivilcelerden daha rahat bir şekilde kurtulabilirsiniz. 

Bebeklerdeki Sivilceler Tehlikeli Midir?

Bebeklerin cildinde  ilk doğduğunda ya da sonradan sivilce oluşabilir. Bebeklerin yüzünde çıkan sivilcelere tıp dilinde milia da denilebilir. Bu aynı zamanda bebek aknesi olarak da bilinir. Bebeklerin yüzünde farklı türlerde sivilceler çıkabilir. Bunların bazısı tehlikesizken, bazıları da tehlikeli olabilir. Bunu anlamak içinde sivilceyi yakından takip etmek gerekir.

Sarı ucu olan sivilceler, enfeksiyon oluşması sebebine neden olabilir. Bu nedenle mutlaka önlem alınması gerekir. Aksi takdirde cilt problemi ya da cilt enfeksiyonu gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınız takdirde, bir uzmana da yardım almanız gerekebilir. İltihaplı olan sivilceler kısa sürede geçmez ve tedavi edilmediği zaman farklı sorunların oluşmasına da neden olabilir.

Bebeklerde Sivilce Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerin cildinde sivilce oluşmasının pek çok nedeni vardır. Anneler bu konu hakkında çok merak sahibidir ve sürekli araştırmalar yapmaktadır.

Anne adayından geçen hormonlardan dolayı yağ bezeleri oluşabilir ve aktif hale gelebilir. Cildi sivilcelerden dolayı gözeneklerin tıkanmasıyla da sivilce oluşumu meydana gelir. 

Anne ya da bebeklerin kullanmak zorunda olduğu ilaçlar, bebeklerin cildinde sivilceler oluşmasına neden olabilir. Ayrıca annenin kullanmış olduğu ilaçlar, emzirme yoluyla da bebeğe geçebilir.

Sivilce oluşmasının bir diğer nedeni de dış faktörlerdir. Dış faktörlerden etkilenerek  bebek ciltlerinde sivilceler oluşabilmektedir. Sivilcelerde neden olan faktörler bu şekilde sıralanabilmektedir.

Bebeklerin Yüzünde Çıkan Sivilceler Ne Kadar Süre Kalır?

Bebeklerin cildinde çıkmış olan sivilcelere geçirmek için yöntemlerden faydalanılabilir. Peki, bu çıkan sivilceler bebeğin cildinde ne kadar süre kalmaktadır? Bebeklerin doğumundan sonra cildinde iki ya da dört haftalıkken sivilceler meydana gelmektedir. Bu sivilceler üç ayın sonunda kendiliğinden kaybolabilmektedir. Bu sivilcelerin üç ay sonrasında geçmediği gözlemlenmiyorsa, mutlaka bir uzmanla görüşülmesi gerekir.

Uzmana belirtilen bu durum için kısa sürede önlem alınması gerekir. Uzman hekim yapmış olduğu muayene sonrasında bu kabartıların sivilce olup olmadığını anlamaya çalışır. Sivilce sanılan bu kabartılar, egzama ya da isilik de olabilmektedir. Bunun yanı sıra diğer deri hastalıkları da olabilmektedir. Uzman hekimin muayenesiyle birlikte bunu anlayabilmek mümkündür. Bebeğin cildindeki deri hastalığına göre, yapılacak olan tedavi yöntemine yine uzman hekim karara verebilir.  

 

 

Yorumların

Kathy Gleeson
16/01/2021
DOMAIN SERVICES EXPIRATION NOTICE FOR bebekhediye.com Domain Notice Expiry ON: Jan 15, 2021 We have actually not gotten a settlement from you. We've tried to email you but were unable to contact you. Check Out: https://bit.ly/3ihmDOe For info and also to process a discretionary settlement for your domain website services. 011520212208233753688578798bebekhediye.com

Yorum Yaz

Doğrulama Kodu